Corona, de gevolgen voor het Sportfondsen Pensioenfonds

Corona, de gevolgen voor het Sportfondsen Pensioenfonds

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. We hopen dat je dit bericht in goede gezondheid leest, de gezondheid van onze medewerkers en bezoekers staan bij ons op nummer één. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je je zorgen maakt over je pensioen. Daarom dit nieuwsbericht.   
 
Het coronavirus zorgt voor grote problemen. De zwembaden zijn lang gesloten geweest en nu beperkt open en ook de rest van de economie krijgt zware klappen. Het pensioenfonds voelt dat ook.
 
Door de lage rente en de dalende beurskoersen is de dekkingsgraad van 123,6% eind januari gedaald naar 117,8% eind maart. Door de herverzekering en de betere uitgangspositie staan wij er gelukkig wel beter voor dan de meeste fondsen. Het andere pensioenfonds in onze branche, Recreatie, heeft besloten om uitstel tot betaling van pensioenpremie te verlenen tot juni 2020. Hun dekkingsgraad is van januari naar maart gedaald van 96,7% naar 89,2%.
 
Omdat de accommodaties ruim twee maanden volledig gesloten waren en nu beperkt open zijn, hebben onze werkgevers meer dan twee maanden geen inkomsten gehad en zijn de inkomsten nu beperkt. Daarnaast lopen de kosten gewoon door. De noodmaatregelen van de regering dekken lang niet het totale verlies. Het bestuur van het Sportfondsen Pensioenfonds heeft daarom, samen met Sportfondsen Nederland, besloten om voorlopig de helft van de premie te innen en het innen van de andere helft uit te stellen.
 
Voor jouw pensioenopbouw heeft dit geen gevolgen, die blijft hetzelfde. Het betreft slechts een uitstel, geen afstel. Zodra de situatie genormaliseerd is wordt, in samenspraak met Sportfondsen Nederland, bepaald hoe de andere helft van de premie betaald wordt.
 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief